Ceremoniële cacao voor holistische gezondheid

Onze Pachamama cacao verbindt je met de bron

De natuur is zo geweldig!

Ze heeft dit superfood, Cacao genaamd, gemaakt dat heerlijk is, waanzinnig gezond voor je lichaam en een ongelooflijke partner voor meditatie en spirituele oefeningen. Het wordt al duizenden jaren gebruikt en werd door veel oude culturen vereerd vanwege zijn helende en hartopenende vermogens. Het maakt zelfs deel uit van de Maya-scheppingsmythe, die laat zien hoe belangrijk het voor hen was.

Cacao's belangrijkste taak is om je hart te openen!

Dat is zeker iets dat we nu in deze wereld kunnen gebruiken!

De Cacao-spirit stelde zichzelf voor aan mij als de ‘Food for the shift’ en ze is hier om ons te helpen een nieuwe manier van bewegen door de wereld te creëren.

De Maya-mythe die zegt: “wanneer het evenwicht tussen mens en natuur wordt bedreigd, komt cacao uit het regenwoud om de harten van mensen te openen en de planeet terug in harmonie te brengen.” En ze doet haar werk absoluut goed, ze heeft zich over de hele wereld verspreid en wordt op veel verschillende manieren gebruikt om mensen te helpen verbinding te vinden.

 

De reden dat Cacao zo populair is geworden, is dat het je helpt om op een dieper niveau te verbinden met alles waarmee je het gebruikt. In combinatie met meditatie zal Cacao je helpen dieper te duiken en langer in een meditatieve staat van het hart te blijven, terwijl je toegang krijgt tot diepe delen van jezelf die klaar zijn voor je aandacht. Als het gepaard gaat met dans, voel je je meer verbonden met je lichaam en met de muziek en kun je vastzittende energieën door de dans heen bewegen. Als je samenwerkt met energiewerk, zul je de energie beter voelen stromen en zal je systeem zich net dat beetje meer openen om het voordeel en de transformatie te vergroten. Alles wat je besluit om Cacao te gebruiken, zal een niveau (of een paar) dieper zakken

Cacao wordt gebruikt als plantmedicijn, wat betekent dat ze je boodschappen van binnenuit laat zien, maar de schoonheid van Cacao is zijn zachtheid.

ze zal je “de deur wijzen, maar je er niet doorheen duwen”.

Deze zachtheid stelt u in staat om in de bestuurdersstoel van uw reis te zitten. Je bewustzijn wordt niet overgenomen zoals het kan zijn bij een intensere medicijnreis. Je kunt heel diepe plekken betreden, maar als je je ogen opent ben je nog heel erg ‘nuchter’. Door deze zachtaardigheid kun je zien dat jij het werk doet en niet de plant. Je wordt gewezen in de richting van waar het klaar voor is om aan te werken en onderweg ondersteund, maar als je om wat voor reden dan ook die dag niet klaar bent, heb je de keuze om nee te zeggen tegen het proces dat je wordt aangeboden . Op deze manier is er een gemakkelijke integratie na een Cacao-ceremonie, en komen de opwaardering en het leren op een gemakkelijker geassimileerde manier. Cacao werkt als een opener. Het opent je energetische systeem; je hart en je geest, om je te helpen over te schakelen naar een nieuwe manier van zijn. Die opening helpt alles wat je bereid bent los te laten om naar de oppervlakte te komen om los te laten, en geeft toegang tot het volgende niveau van expansie dat je klaar bent om te belichamen. Cacao kan je helpen toegang te krijgen tot een heel nieuw niveau van zelfliefde en acceptatie, en je helpen de lessen te begrijpen die het leven je probeert te vertellen.

Cacao bevat deze prachtige cocktail van meer dan 300 actieve stoffen. Hier zijn er slechts een paar die betrekking hebben op waarom we Cacao gebruiken als een hulpmiddel voor meditatie en transformatie: Theobromine – Geeft de energie lift en focus, zonder het geroezemoes van cafeïne. Het is ook een hartopener. Magnesium – Geeft de ontspanning. Cacao is de op één na beste voedselbron van magnesium (die in westerse diëten enorm ontbreekt). Magnesium helpt lichaam en geest te ontspannen, waardoor je gemakkelijker in meditatie kunt vallen. Het wordt ook door het lichaam in veel andere functies gebruikt, maar in termen van meditatie is magnesium de relaxer. Fenylethylamine (PEA) – Geeft de liefdesbuzz. PEA is als het antidepressivum van de natuur en activeert alle gevoelens van verliefdheid. Anandamide – Geeft de gelukzaligheid. Ananda is het Sankritische woord voor gelukzaligheid (de allesdoordringende gelukzaligheid van het Zijn). Anandamide zorgt voor het gevoel van verbondenheid en euforie in het lichaam. Dus voeg dat allemaal samen en we hebben de perfecte partner voor meditatie. Je hebt de energie en focus van de theobromine om je alert te houden; het magnesium om u te helpen bijkomen en te ontspannen; PEA om je hart te openen en de liefde te voelen, en anandamide om je te helpen de golven van gelukzaligheid te bevaren. Klinkt best goed toch?

 

Cacao bevat een prachtige cocktail van meer dan 300 actieve stoffen.

Hier zijn er slechts een paar die betrekking hebben op waarom we Cacao gebruiken als een hulpmiddel voor meditatie en transformatie:

Geeft de energie lift en focus, zonder het geroezemoes van cafeïne. Het is ook een hartopener.

Magnesium helpt lichaam en geest te ontspannen, waardoor je gemakkelijker in meditatie kunt vallen.

Geeft de liefdesbuzz. PEA is als het antidepressivum van de natuur en activeert alle gevoelens van verliefdheid.

Ananda is het Sankritische woord voor gelukzaligheid (de allesdoordringende gelukzaligheid van het Zijn). Anandamide zorgt voor het gevoel van verbondenheid en euforie in het lichaam.

Dus voeg dat allemaal samen en we hebben de perfecte partner voor meditatie. Je hebt de energie en focus van de theobromine om je alert te houden; het magnesium om u te helpen bijkomen en te ontspannen; PEA om je hart te openen en de liefde te voelen, en anandamide om je te helpen de golven van gelukzaligheid te bevaren. Klinkt best goed toch?