Tarot Fundamenten voor Beginners

Een basiscursus om je reis te starten met de archetypische wijsheid van de kaarten

Startdatum: DINSDAGEN 17 en 24 SEPTEMBER en 1 OKTOBER

Schrijf je nu in en wees als eerste op de hoogte wanneer de deuren opengaan!

Herken je dit?

Het leren van tarot kan een uitdagend proces zijn. Veel beginnende lezers raken snel overweldigd, verward of gefrustreerd door hun trage vooruitgang. Velen geven zelfs op binnen de eerste paar maanden.

Maar het hoeft niet zo eng en intimiderend te zijn. Met de juiste basis zou het beheersen van de kaarten een pad moeten openen van inspiratie, verbinding, wijsheid en ware spirituele diepgang.

Het leren van tarot gaat niet over het memoriseren van trefwoorden. Het gaat erom de kaarten toe te staan je te begeleiden op je eigen innerlijke reis van zelfontdekking, waarbij je de archetypen van de kaarten ontmoet die al in je leven, en hen toestaat je te ondersteunen en te versterken.

archetypische tarot reading

"Fundamenten van de Tarot" is een virtuele cursus van 3 weken

voor de beginnende lezer die hun psycho-spirituele reis met de kaarten wil starten. Dit maakt deze cursus bijzonder:

Dit is niet je saaie, standaard beginnerscursus tarot. Deze workshop benadert tarot met een psycho-spirituele focus, wat betekent dat we concepten uit de dieptepsychologie en praktijken zoals schaduwwerk, droomwerk en actieve verbeelding inbrengen om de diepere wijsheid van de kaarten te doorgronden.

Natuurlijk is een van de lastigste onderdelen van het beginnen met tarot het onthouden van de trefwoorden en kaartbetekenissen, maar dat is slechts een klein stukje van de puzzel. Deze workshop leert je hoe je de diepste betekenissen van de kaarten kunt ontsluiten, hoe je met vertrouwen en duidelijkheid contact met hen kunt maken en hoe je ze het beste kunt gebruiken om je innerlijke werk te ondersteunen.

In online cursussen is er vaak eindeloze hoorcolleges met veel informatie, maar voor een beginner kan dat overweldigend zijn. Om tarot te leren, moeten we tarot beoefenen. Daarom biedt deze workshop ruimte voor zowel intellectuele verkenning als begeleide oefening, zodat je je intuïtieve vaardigheid kunt verfijnen en relaties met de kaarten kunt opbouwen.

Wat gaan we allemaal zien

ALLE LESSEN DUREN 90 MINUTEN EN WORDEN OPGESLAGEN VOOR DE REPLAY.

DE LESSEN VINDEN PLAATS OP DINSDAGEN 17 en 24 SEPTEMBER en 1 OKTOBER OM 19:00 UUR.

CE2496BC-0F00-44B1-8041-CCBB8A34ADBC_1_105_c

Week 1: De Basis van Tarot & de Psyche

In deze eerste les beginnen we met de fundamenten van tarot en de psyche, en leggen we uit hoe we de kaarten kunnen gebruiken om ons psycho-spirituele werk te begeleiden en ondersteunen. Onderwerpen zijn onder andere:

 • De occulte en archetypische wortels van de tarot
 • Begrijpen van de diepten van de psyche en de archetypen
 • Hoe divinatie kan bijdragen aan individuation
 • Versterken van je intuïtieve helderheid
 • Wat te vragen aan de kaarten en de belangrijkste tarotfouten
 • De geheime sleutels tot het onthouden en beheersen van de kaarten

Week 2: Een Archetypische Benadering & de Kaarten

In de tweede les bespreken we de betekenis van alle 78 kaarten en verkennen we de Archetypische Tarot Technieken – methoden om elke kaart te doorgronden, waardoor je vertrouwen en helderheid krijgt in het lezen ervan. Onderwerpen zijn onder andere:

 • De tarot kleuren en de cognitieve functies van de psyche
 • Het combineren van archetypische numerologie, de theorie van de heldenreis en andere benaderingen voor alternatieve interpretaties
 • Hoe je de hofkaarten gemakkelijk kunt lezen en hun persoonlijkheidstypes kunt leren kennen
 • De diepere wijsheid van de Grote Arcana en archetypen van individuation
 • Het oefenen van de Archetypische Tarot Technieken voor sterkere en snellere interpretaties
Tarot Solaar Reading
Tarot Radix Reading

Week 3: Tarot in Actie

We sluiten af met het in de praktijk brengen van de theorie. We gaan door spreads, voorbereiding, voorbeeldlezingen en de archetypische tarot technieken in de gemeenschap om het allemaal te laten kloppen. Onderwerpen zijn onder andere:

 • De geheimen van schudden, ruimtes instellen en de juiste kaarten trekken
 • De basisprincipes van hoe de kaarten communiceren en verbinding maken voor meer onthullende lezingen
 • Het opbouwen van vloeiendheid en vertrouwen in je lezingen
 • Hoe je het “grote geheel” kunt zien en het verhaal dat de kaarten proberen te vertellen
 • Hoe je elke kaart zinvol kunt maken
 • De beste spreads voor eenvoudige maar diepe lezingen

Wat is er allemaal inbegrepen in de cursus

 • 1 JAAR TOEGANG TOT WORKSHOPMATERIALEN Stream klasherhalingen en download aantekeningen op je gemak tot één jaar na afloop van de cursus.

 • HET ARCHETYPISCHE TAROT ELEMENTEN EBOOK Exclusief ebook dat de symbolische en archetypische elementen van elk van de 78 kaarten uiteenzet voor snelle referentie.

 • ULTIMATE BEGINNER’S RESOURCE GUIDE Zet je tarotstudie voort met bronnen variërend van gidsboeken tot podcasts, YouTube-kanalen en meer!

 • VOORTGEZETTE TAROT STUDIE AANBIEDING Gegarandeerde (optionele) inschrijving in de volgende klas van de Archetypische Tarot School om je studie te verdiepen.

Het “Archetypische Tarot Elementen” ebook is een exclusief aanbod alleen voor studenten van de “Fundamenten van de Tarot” workshop. Dit ebook bevat een compilatie van de symbolen en archetypische elementen van alle 78 kaarten van de tarot. Het bevat een verklarende woordenlijst van termen uit de dieptepsychologie, de Archetypische Tarot Spread en veel geweldige bronnen om je tarotpraktijk te ontwikkelen en te verrijken.

Veelgestelde vragen

Hoewel het aanbevolen is om live deel te nemen, is het absoluut niet verplicht. Je krijgt toegang tot het cursusmateriaal (herhalingen en downloads) voor een heel jaar, zodat je in je eigen tempo kunt werken.

 In 3 weken hebben we niet genoeg tijd om elke kaart diepgaand te bespreken (dat doen we in de tarot wijsheid jaaropleiding), en het is te veel voor een beginner om in één keer op te nemen. Onze focus ligt op het begrijpen hoe je de kaarten kunt beheersen en hun diepte kunt doorgronden, waarbij je ze minder leert door memorisatie en meer door relatie.

Maar je krijgt wel toegang tot het Archetypische Tarot Elementen Ebook, dat een  uiteenzetting van de symbolen van elke kaart bevat, compleet met traditionele en archetypische trefwoorden om je memorisatie te ondersteunen.

Als je de kaarten al hebt gememoriseerd en een basiscomfort met de kaarten hebt, dan is de tarot wijsheid jaaropleiding zeker geschikter voor jou!

 Deze cursus richt zich voornamelijk op het klassieke Rider-Waite-Smith Deck, maar je hoeft niet dat specifieke deck te hebben. Elk Rider-Waite-Smith gebaseerd deck werkt prima!

 Fundamenten van de Tarot is een beginnerscursus op niveau 101, bedoeld voor de echte beginner. Dit is voor degenen die nog niet vertrouwd zijn met de kaarten.

De Tarot Wijsheid jaaropleiding daarentegen is voor de gevorderde tarotist die al een tijdje met de kaarten werkt en dieper wil gaan.